Een TimFit maaltijdvervanger met de uitgekiende SX-5 afslankformule kost u slechts €2,36 per maaltijd. Dit is inclusief gratis verzending, vrijblijvende begeleiding via de telefoon/e-mail en speciale recepten t.b.v. de avondmaaltijd.
Uw gezinsleven en sociale leven hoeven nu dus niet meer te lijden omdat u wilt afvallen. U kunt (met een kleine aanpassing) toch deelnemen aan de avondmaaltijd of uit eten gaan. TimFit is voor zowel vrouwen als mannen geschikt.
TimFit SX-5 afslankformule: De unieke samenstelling van de TimFit SX-5 natuurlijke ingrediënten ondersteunen dat uw effectief afvalt.
Werking Principe TimFit Proteïnedieet?
Bij het TimFit Proteïnedieet is er een typische reactie van het lichaam die Ketose (vetverbranding) wordt genoemd. Na 24-48 uur gaat het lichaam, door een minimum aan koolhydraten, over op vetverbranding, waarbij er ketonen vrijkomen die zorgen voor energie en hongerstilling (u leest het goed - het lichaam ervaart een verminderd hongergevoel, in tegenstelling tot het klassieke beperkte calorieën dieet).
Bij TimFit Proteïnedieet wordt uw vet als brandstof gebruikt; Als wij iets doen, of dat nu sporten is of wandelen zullen we in de eerste instantie koolhydraten verbranden. Als deze koolhydraten op zijn gaan we pas over op vetverbranding en dat is precies wat TimFit wil; uw vet als brandstof gebruiken.
Als laatste zal ons lichaam dus pas de proteïnen gaan aanspreken als brandstof. Proteïnen zijn een belangrijke nutriënt, nodig voor het bouwen, onderhouden en herstellen van weefsel in het lichaam.
Daarom heeft TimFit Hoogwaardige Proteïnedieet Shakes laten ontwikkelen met een unieke hoogwaardige mix van de beste Wei- en Soja proteïnen met 23 vitaminen en mineralen en vezels met daaraan nog extra toegevoegde vetverbrandende ingrediënten zoals L-Carnitine en CLA. De TimFit proteïnen bevatten alle belangrijke aminozuren. Hierdoor treedt er tijdens uw afslankproces geen spierverlies en jo-jo effect(*) op en voelt u zich fit en vitaal.
Bovendien houdt TimFit Proteïnedieet de insulinespiegel laag en de suikerspiegel hoog. Daardoor is het dieet makkelijk vol te houden.
Hoe werkt uw suikerspiegel? U eet iets lekkers, hier zit vaak veel suiker(koolhydraten) in, uw suikerspiegel stijgt, na het eten daalt de suikerspiegel weer, er gaat dan een seintje naar uw hersenen en daardoor krijgt u weer trek suiker. Het eten van TimFit proteïnen zorgt er ook voor dat de bloedsuikerspiegel constant blijft, waardoor u niet steeds de behoefte heeft aan suikers.
(*) Jo-jo effect: Kenmerkend voor een klassiek beperkte calorieën dieet is het verlies van spiermassa ten gevolge van een tekort aan proteïnen. Minder spieren betekenen echter een lagere stofwisseling met als gevolg dat het lichaam minder brandstof nodig heeft waardoor het de energieverbranding op een lager pitje zal zetten. En u dus na het afvallen weer snel zult aankomen dit noemt men het zogenaamde jo-jo effect.
Waarom hebben wij gekozen bij Het TimFit Proteïnedieet voor een mix van hoogwaardige plantaardige soja en wei(melk) proteïnen?
TimFit heeft gekozen voor zowel plantaardige soja proteïnen en wei (melk) proteïnen in haar Shake om zo een perfecte combinatie van deze twee proteïnen te hebben. Het dieet tijdens de avondmaaltijd bestaat ook weer o.a. dierlijke proteïnen uit mager vlees, vis of eieren.
Wij raden u aan proteïnen uit zoveel mogelijk verschillende bronnen te eten, dus zowel de plantaardige als de dierlijke. Aangezien dit dieet bij het avondeten al uit dierlijke proteïnen bestaat in de vorm van een mager stukje vlees of vis, is het onverstandig om 's ochtends en 's middag tijdens de maaltijden uitsluitend dierlijke proteïnen tot u te nemen. Vandaar hebben wij de keus gemaakt om ook soja-proteïnen aan het Super Eiwitdieet van TimFit toe te voegen.
Proteïnen bestaan uit aminozuren en die zijn zoals het woord al zegt verzurend voor ons lichaam. Alle proteïnen zijn dan ook verzurend en voornamelijk de dierlijke proteïnen. Vlees met veel bindweefsel, stoofvlees bijvoorbeeld, moet lang sudderen voordat het gaar is. Je lichaam moet als je het eet ook veel maagzuur, pepsine aanmaken om het te kunnen verteren. Dit heeft een verzurend effect. Vlees geeft meer verzuring dan vis.
Het eten van veel groenten en fruit doet de verzuring in het lichaam verminderen, waarbij de zuren en basen in het lichaam in evenwicht komen.
Waarom extra TimFit voedingsingrediënten aan het TimFit Proteïnepoeder toegevoegd?
Vezels
Vitaminen/mineralen
Kalium
Omdat er tijdens het TimFit Proteïnedieet bepaalde voedingsstoffen zoals fruit, aardappelen, brood, rijst en pasta worden uitgesloten zal je tijdens het eiwitdieet bepaalde voedingsstoffen van de koolhydraten en fruitsuikers niet of beperkt binnenkrijgen. Dit betekent een tekort aan Vitamine C, B en andere belangrijke mineralen zoals ijzer, zink, magnesium en foliumzuur.
Wij hebben dit tekort aangevuld met TimFit voedingsupplementen van hoogwaardige kwaliteit waaronder kalium, vitamine en mineralen, L- carnitine, CLA en vezeltabletten.
Vezels.
Vezels, of voedingsvezels, spelen een belangrijke rol bij de darmwerking en spijsvertering.
Vezels zijn ook een extra hulpmiddel om overgewicht te voorkomen. Hoewel vezels nauwelijks calorieën bevatten, geven ze wel een verzadigd gevoel en verminderen hierdoor de eetlust. De vezels in de shakes passen dan ook prima in ons dieet.
Omdat je tijdens TimFit Proteïnedieet geen brood en andere vezels tot je neemt zul je deze op een andere manier moeten binnenkrijgen, daarom hebben wij vezels aan het proteïnepoeder toegevoegd. Vezels reinigen de binnenkant van je darmkanaal (ook wel ontslakken genoemd).
Het darmkanaal is bedekt met een slijmlaagje wat door onjuiste voeding sterk vervuild raakt en dikker wordt. Hierdoor kunnen de darmvlokken hun werk niet goed doen waardoor de vitaminen en mineralen niet volledig uit het voedsel worden opgenomen. Darmvlokken zorgen ervoor dat de oppervlakte voor voedselopname wordt vergroot. Bij het gebruik van de vezeltabletten kan de opname uit voedsel 30% tot 40% verbeteren.
Wetenschappers en voedingskundige raden aan meer voedingsvezels te eten. Als je een dieet volgt omdat je wilt afvallen bestaat de kans dat je te weinig vezels eet.
Uit onderzoek blijkt dat het regelmatig eten van ongepelde haverkorrels zeer effectief is tegen een te hoog cholesterolgehalte. Daarnaast bevordert het een stabiele suikerspiegel en dus een stabiele insulineaanmaak. Havervezels verbeteren bovendien de stoelgang. Doordat de spijsvertering effectiever functioneert blijven er bovendien minder afvalstoffen in het lichaam achter. Om een optimaal resultaat te krijgen moet je ook minimaal 2 liter water per dag drinken waardoor de afvoer van afvalstoffen wordt bevorderd.
Oplosbare vezels helpen om het lichaam te reinigen door vetten en giftige stoffen te vangen die vervolgens met de vezels het lichaam verlaten. Alleen de juiste vezels zullen bovendien het immuunsysteem ondersteunen en het cholesterolgehalte verlagen.
Vitaminen en mineralen.
Ons lichaam heeft onder normale omstandigheden een kleine hoeveelheid vitaminen, mineralen en spoorelementen nodig. Maar tijdens het TimFit proteïnedieet zult u meer dan een kleine hoeveelheid vitaminen en mineralen moeten nemen omdat u bepaalde voedingsstoffen zoals brood en bepaalde fruitsoorten in de eerste fase van het dieet niet voldoende binnenkrijgt. Vandaar dat deze extra moeten worden aangevuld met een door ons ontwikkeld vitamineblend dat helemaal is afgestemd op het TimFit Proteïnedieet.
Uw lichaam heeft de juiste hoeveelheid essentiële vitaminen en mineralen nodig om goed te functioneren. Een gebrek aan een bepaalde vitamine of mineraal kan leiden tot een tekort. TimFit biedt een meer dan 20 vitaminen en mineralen om u te helpen met het bereiken van 100% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid bij het gebruik van het TimFit Proteïnedieet.
Kalium.
Kalium werkt samen met natrium om de waterbalans in het lichaam te reguleren. Men spreekt hier van de kalium-natriumbalans. Kalium trekt het vocht door de celwand heen de cellen binnen en natrium trekt het vocht naar buiten. Kalium normaliseert bovendien het hartritme en is onmisbaar voor het zenuwstelsel vanwege zijn rol in de overdracht van zenuwimpulsen (beweging van spieren, voelen,…).
Verder helpt kalium bij de verwijdering van afvalstoffen uit het lichaam, bevordert het denkvermogen, werkt bloeddrukverlagend en heeft een positieve invloed op allergieën.
Bij een tekort aan kalium treden zenuw- en spierfunctiestoornissen op zoals spierslapte, spierzwakte, trage reflexen en zelfs hartritmestoornissen. Verder valt ook bij oedemen, oorsuizingen en slapeloosheid te denken aan een kaliumtekort. Kalium komt in grote hoeveelheden in de voedingsmiddelen voor.
Echter, door het in ketose zijn van het lichaam tijdens het proteïnedieet, treedt bij de gemiddelde persoon en vooral bij vrouwen na enkele dagen een kaliumtekort op. Vandaar dat systematisch tijdens het proteïnedieet een kaliumsuppletie wordt gegeven, zelfs als het kaliumgehalte in het bloed bij de start van het dieet normaal is.
Vooral in het begin van het proteïnedieet verlies je vocht. Kalium kan dan een goede aanvulling zijn. Kalium is namelijk betrokken bij het regelen van de bloedsuikerspiegel en het op peil houden van de vochtbalans
Voedingstoffen
Er zijn vijf belangrijke voedingstoffen die uw lichaam nodig heeft om goed te functioneren. Dat zijn koolhydraten, vetten, proteïnen, vitamines en mineralen en vocht. Wat deze stoffen voor uw lichaam doet en welke u beter wel en niet kunt nemen, wordt hierna kort samengevat.
Koolhydraten
Vetten
Proteïnen
Wat doen welke vitaminen en mineralen.
Koolhydraten
Koolhydraten zijn de belangrijkste bron van energie voor het lichaam. Er zijn drie soorten: suikers, zetmeel en vezels. Na inname breekt het lichaam koolhydraten af tot glucose (druivensuiker). Die glucose wordt vervolgens opgenomen in het bloed, waar het het lichaam in de energiebehoefte voorziet. Deze vorm van energie is vrijwel direkt beschikbaar. Een te veel aan glucose wordt in de lever en spieren opgeslagen in de vorm van glycogeen of vet.
Meer dan 50% van onze voeding bestaat uit koolhydraten. Koolhydraten zijn, in principe, lange ketens die bestaan uit suikermoleculen. Hoe korter de keten, hoe sneller het lichaam de koolhydraten kan afbreken naar glucose en op kan nemen in het bloed.
Langere ketens worden langzamer afgebroken. Daardoor komt de glucose ook langzamer in de bloedbaan terecht.
Er zijn vier categorieën koolhydraten:
- Monosacchariden: monosacchariden zijn enkelvoudige suikers die vooral voorkomen in honing en enkele vruchten.
- Disacchariden: disacchariden zijn tweevoudige suikers (di = twee).
Voorbeelden van disacchariden zijn riet- en bietsuiker en lactose (melksuiker).
- Oligosacchariden: oligosacchariden bestaan uit drie, vier of meer enkelvoudige suikers.
- Polysacchariden: polysacchariden zijn opgebouwd uit 50 tot 50,000 enkelvoudige suikers.
De belangrijkse polysacchariden zijn zetmeel en vezels (brood, peulvruchten en aardappelen).
De type, of complexiteit, van een koolhydraat is van belang voor de voedingswaarde van het levensmiddel waar het in zit. Eenvoudige koolhydraten zoals monoacchariden en disacchariden leveren snel veel energie.
Deze koolhydraten worden snel omgezet naar glucose en ook snel opgenomen in de bloedbaan. Dit veroorzaakt een snelle stijging van de bloedsuikerspiegel. Een automatische reactie van het lichaam is echter om het te veel aan glucose op te slaan als glycogeen of vet. Dit resulteert in een bloedsuikerspiegel die uiteindelijk lager is dan het begin niveau.
Conclusie: eenvoudige koolhydraten zijn daarom niet echt geschikt als energieleverancier voor de lange duur.
Complexere koolhydraten worden langzaam afgebroken. Dit houdt in dat de glucose langzaam vrijkomt, waardoor de bloedsuikerspiegel niet enorm toeneemt. En dit heeft weer als voordeel dat er niet een te veel aan glucose vrijkomt in de bloedbaan dat omgezet moet worden naar glycogeen of vet.
Conclusie: complexere koolhydraten lenen zich daarom uitstekend als energieleverancier voor de lange duur.
Hoogwaardige koolhydraten zijn daarom de complexere koolhydraten die uit lange suikerketens bestaan en die langzaam worden afgebroken naar glucose.
Slechte koolhydraten zijn de kortere suikerketens zoals de monosacchariden en de disacchariden. Ondanks het feit dat deze snel opgenomen kunnen worden, worden ze als slecht betiteld omdat ze een snelle stijging van de bloedsuikerspiegel veroorzaken.
Tijdens het eiwitdieet is het eten van koolhydraten zeer beperkt. Het is de bedoeling dat je vet als energiebron wordt aangesproken. En daarom mag er geen energie uit voeding worden gehaald.
Vetten
Vet is een bron van energie (calorieën), vitamine A, D en E en essentiële vetzuren (linolzuur en alfa-linoleenzuur). Bij een gezond eetpatroon komt tussen de twintig en veertig procent van de calorieën uit vet. Om de kans op hart- en vaatziekten te verlagen, is het van belang te kiezen voor producten met zo min mogelijk verzadigd vet en geen of weinig transvet.
‘Verkeerd’ vet
Op basis van scheikundige eigenschappen wordt vet onderscheiden in onverzadigd en verzadigd vet. Vet in eten bestaat altijd uit een combinatie van beide. Voor de gezondheid is het zaak producten te kiezen die zo min mogelijk verzadigd vet bevatten. Verzadigd (‘verkeerd’) vet verhoogt namelijk het cholesterolgehalte in het bloed en vergroot daarmee de kans op hart- en vaatziekten. Onverzadigd vet verlaagt juist het cholesterolgehalte. Transvet vormt hierop een uitzondering: het is zelfs nog slechter dan verzadigd vet.
Zowel dierlijke als plantaardige producten kunnen verkeerd vet bevatten. Verzadigd vet zit vooral in harde margarine en hard frituurvet en ‘verborgen’ in vet vlees, volvette zuivel, roomboter, chocolade, koek, gebak, snacks en zoutjes. Transvet zit met name in snacks, koek en gebak. Het ontstaat in de fabriek wanneer zacht vet en olie ‘harder’ worden gemaakt.
Proteïnen
Proteïnen worden ook wel de bouwstenen van het lichaam genoemd. Proteïnen zijn nodig voor het herstellen van schade aan spieren en het opbouwen van nieuw spierweefsel. Proteïnen zijn opgebouwd uit aminozuren.
Er zijn 20 aminozuren bekend waarvan het lichaam er 11 zelf aanmaakt. De andere negen haalt het lichaam uit de voeding.
essentiële aminozuren:
histidine, isoleucine, leucine, lysine, methionine, fenylalanie, threonine, tryptofaan, valine.
semi-essentiele aminozuren: cysteine, tyrosine
niet-essentiele aminozuren: alanine, arginine, asparagine, asparaginezuur, glutamine, glutaminezuur, glycine, proline, serine.
Het lichaam breekt eiwitten uit voeding af naar aminozuren. Deze aminozuren worden opgenomen in het lichaam en vervolgens gebruikt voor het opbouwen van nieuwe eiwitten.
Eiwitten zitten bijvoorbeeld in vlees, vis, noten, eieren. Eet je alleen eiwitten dan haal je je energie uit de opgeslagen vetten in je lichaam. Dit heet Ketose, dit is het principe van het TimFit eiwitdieet.
Wat doen welke vitaminen en mineralen.
Vitamine A (retinol, bêtacaroteen)
Gezichtsvermogen, groei, gezonde huid, weerstand tegen ziekten
Bron: margarine, halvarine, bak-/braad producten, vlees(waren)
Vitamine B1 (thiamine)
Nodig om energie uit koolhydraten te halen, goede werking hart- en zenuwstelsel
Bron: graanproducten, brood, aardappelen, vlees(waren), groente
Vitamine B2 (riboflavine)
Nodig om energie uit eten te halen, gezonde huid
Bron: zuivel, ei, vlees(waren), groente
Vitamine B3 (niacine)
Nodig om energie uit eten te halen
Bron: vlees(waren), vis, graanproducten, groente, aardappelen
Vitamine B5 (pantotheenzuur)
Nodig om energie uit eten te halen
Bron: vlees(waren), ei, graanproducten, groente, fruit, zuivel
Vitamine B6 (pyridoxine)
Weerstand tegen ziekten, nodig bij opbouw en afbraak van eiwitten, aanmaak rode bloedcellen, werking zenuwstelsel
Bron: vlees(waren), aardappelen, brood, zuivel, groente
Vitamine B8 of H (biotine)
Nodig om energie uit eten te halen
Bron: ei, lever, melk, noten
Vitamine B9 of B11 (foliumzuur)
Aanmaak rode bloedcellen, verlaagd risico open ruggetje
Bron: groene groenten, fruit, brood, zuivel, vlees(waren)
Vitamine B12 (cobalamine)
Aanmaak rode bloedcellen, goede werking zenuwstelsel
Bron: ei, vis, zuivel, vlees(waren)
Vitamine C (ascorbinezuur)
Wondgenezing, weerstand tegen ziekten, verbetert de opname van ijzer uit voeding, antioxidant
Bron: groente en (citrus)fruit, aardappels
Vitamine D (cholecalciferol, ergocalciferol)
Nodig voor de opname van calcium: zorgt voor stevige botten en tanden
Bron: margarine, halvarine, bak-/braad producten, vis, vlees(waren)
Vitamine E (tocoferol)
Antioxidant, beschermt de cellen
Bron: plantaardige oliën, noten, groente
Vitamine K (fylochinon)
Nodig voor de bloedstolling en stevige botten
Bron: groene groente, olie
Wat doen welke mineralen en spoorelementen?
Calcium
Opbouw en onderhoud van skelet en gebit, werking zenuwstelsel en spierstelsel, bloedstolling
Bron: zuivel, groente, noten
Chroom
Rol bij insulinewerking (regulering bloedsuikergehalte)
Bron: graanproducten, vlees(waren), vis, groente, fruit
Fluor
Sterke botten en tanden, preventie tandcariës
Bron: vis, thee
Jodium
Goede werking van de schildklier
Bron: zeevis, keuken/bakkers zout
Koper
Nodig om energie uit eten te halen, gezonde huid
Bron: groente, vlees(waren, fruit, brood
Magnesium
Nodig om energie uit eten te halen, spierfunctie
Bron: brood, graanproducten, zuivel, vlees(waren), groente
Mangaan
Nodig om energie uit eten te halen
Bron: volkoren graanproducten, thee, groente
Molybdeen
Nodig om energie uit eten te halen
Bron: graanproducten, brood, zuivel
Selenium
Antioxidant, goede werking van de schildklier
Bron: brood, graanproducten, vis, groente
Ijzer
Aanmaak hemoglobine (voor zuurstoftransport in het bloed)
Bron: vlees(waren), graanproducten, brood, groente
Zink
Groei, smaakbeleving, weerstand tegen ziekten
Bron: vlees(waren), brood, noten, kaas, schelpdieren
Het Proteïnedieet is een verantwoorde en medisch onderbouwde methode.
In de VS, België en Frankrijk is reeds enige jaren aangetoond dat een eiwitdieet het enige dieet is dat werkelijk goed werkt. Ook in Nederland dit bekend en algemeen geaccepteerd. Ook in België wordt het Proteïnedieet reeds op grote schaal voorgeschreven door artsen.
Wetenswaardigheden over Soja.
Soja is een van de beste natuurlijke voedingsmiddelen. Desondanks laten veel mensen het links liggen, met misplaatste excuses als 'Ik heb het niet nodig om soja te eten', 'Tofoe vind ik geen echt voedsel', 'Ik heb geen tijd om speciaal naar een natuurvoedingswinkel te gaan. Maar als langer leven met een gezonder hart, sterkere botten en een kleinere kans op kanker je aantrekt, lees dan verder.
Je kunt soja op een simpele manier opnemen in je dagelijkse menu en genieten van de smaak ervan, zonder ooit een pak tofoe te openen. Voor miljoenen mensen in landen als China, Japan en Indonesië is soja de belangrijkste eiwitbron. Als resultaat daarvan hebben ze minder kans op het oplopen van tal van ziekten dan wij westerlingen. Wij krijgen onze eiwitten meestal uit vlees en zuivel binnen. Hieronder volgen enkele belangrijke voordelen van soja.
Hartkwalen
Uit onderzoek blijkt dat je je cholesterolniveau met 24 procent kunt verlagen door in je voeding dierlijk eiwit te vervangen door 25 tot 50 gram soja-eiwit (per dag). En hoe hoger je aanvankelijke cholesterolniveau, hoe groter de afname. Nog beter: de hoeveelheid van het schadelijke LDL-cholesterol daalt sterk, terwijl de hoeveelheid van het 'goede' HDL-cholesterol hetzelfde blijft of stijgt.
Dit wordt veroorzaakt door bepaalde fytochemische stoffen, de zogeheten isoflavonen. Deze isoflavonen houden de LDL-moleculen af van het slijten van aderwanden en het afzetten van ongewild cholesterol. Ook voorkomen isoflavonen dat bloedplaatjes gaan klonteren en stolsels vormenl, wat een plotselinge hartaanval of beroerte kan veroorzaken.
Kanker
Onderzoeken laten zien dat de isoflavonen in soja ook een beetje oestrogeen nabootsen, het vrouwelijke geslachtshormoon. Isoflavonen lijken net genoeg op oestrogeen om het echte oestrogeen te verdringen, maar ze hebben niet de eigenschappen die de ontwikkeling van kankercellen stimuleren. Als gevolg hiervan is het percentage borstkankerpatiënten onder Aziatische vrouwen, die regelmatig soja eten, lager. Er bestaat ook een verband tussen een sojarijk dieet en een lagere kans op prostaat- en darmkanker, twee voorname doodsoorzaken onder mannen.
Osteoporose
Vanwege het oestrogeenachtige gedrag kan soja ook calciumverlies in de botten helpen voorkomen, wat de botten sterk houdt. In een onderzoek dat een half jaar duurde, ondervonden vrouwen die de menopauze voorbij waren en sojaproducten met veel isoflavonen aten, een verhoogde concentratie van mineralen in de botten, vergeleken met een groep die geen sojaproducten at.
Menopauze
In een ander onderzoek kregen twee groepen vrouwen in de menopauze gedurende twaalf weken dagelijks 60 gram soja-eiwit of een gelijkend placebo (gedroogd melkeiwit). De vrouwen die soja-eiwitten kregen, ervoeren significant minder opvliegers en nachtelijke zweetpartijen dan de placebo-groep. Verantwoordelijk hiervoor zijn wederom de isoflavonen. Wanneer het natuurlijke oestrogeenniveau van een vrouw gedurende de menopauze daalt, vangen de isoflavonen dat op.
Zompige blokjes
Je moet waarschijnlijk minimaal 25 gram soja-eiwit per dag eten om de genoemde voordelen voor je gezondheid te bewerkstelligen. Dat komt neer op twee keer per dag een portie tofoe of een TimFit Super Eiwitshake en of Het Blijf Slank Ontbijt. Dit is nog een beter alternatief, zodat je jezelf niet hoeft te dwingen om die zompige witte blokjes te eten.
Meten en wegen.
De eerste dag van het dieet gaat u 's morgens na de eerste toiletgang op de weegschaal staan. Meet uw de omvang van uw borst, taille en heup en been (evt. ook nek en arm)
Gebruik altijd dezelfde weegschaal die u op dezelfde plaats zet op een harde en platte ondergrond. Zowel het wegen als het meten gebeurt zonder kleren.
Het is heel belangrijk om je niet alleen op de kilo's te richten. Door de goede eiwitten van TimFit bouwt u spieren op die vijf keer zwaarder zijn dan vet, waardoor het lijkt dat soms lijkt dat u niet snel genoeg afslankt in kilo's. Uw lichaam wordt hierdoor wel steviger qua spieren en zal in omvang snel verminderen.
Voorbeeld meetgegevens. DATUM GEWICHT BORST TAILLE HEUP BEEN ARM NEK
Tip: Een hoge glycemische index maakt dik.
Nadat u bent afgevallen is het voor u van belang om te weten hoe u kunt voorkomen om weer dikker te worden. Hoe kunt u voorkomen om weer in uw oude eetpatroon te vervallen?
Oorzaken van dik worden.
Een van de oorzaken van dik worden is het eten van koolhydraten (suikers en zetmeel) met een te hoge Glycemische Index (de G.I. waarde). Voedingsstoffen met een hoge G.I. zorgen ervoor dat uw bloedsuikerspiegel(glucose) niet stabiel is. Dit voedsel verbrandt snel waardoor u slechts gedurende korte tijd energie hebt en snel moe wordt en een hongerig gevoel krijgt.
Na het eten van voedsel met een hoge G.I. waarde wordt door het lichaam veel insuline aangemaakt waarbij een teveel aan glucose rechtstreeks als vet in de vetcellen van uw dijen, buik en billen wordt opgeslagen.
Advies om Slank te Blijven; Om slank te blijven is het van belang dat uw bloedsuikerspiegel stabiel blijft en dat u maaltijden eet met koolhydraten die een lage G.I. waarde hebben. Hierdoor zult u minder trek in eten hebben . Bovendien is het van groot belang dat de proteïnen in uw voedsel van een superieure kwaliteit zijn. Deze goede proteïnen houden uw bloedsuikerspiegel ook stabiel en geven u langer een verzadigd gevoel.
De juiste koolhydraten. U zult niet altijd zin of tijd hebben om voedsel te kopen waarvan de koolhydraten een lage G.I. waarde hebben en dat bovendien rijk is aan superieure eiwitten.
Het TimFit Proteïnedieet ook om op gewicht te blijven. Een TimFit Proteïnedieet Shake is ook een smakelijke maaltijdvervanger met een zeer weinig calorieën. Deze heeft een perfecte mix van koolhydraten met een lage G.I.waarde, veel goede proteïnen en weinig vet die uw suikerspiegel stabiel houdt. Door veel goede proteïnen (soja en wei), de juiste koolhydraten en een minimum aan vetten met maar liefst 23 vitaminen en mineralen en vezels te combineren, heeft u met ‘Het TimFit Proteïnedieet’ een maaltijd met de juiste voedingsstoffen waardoor uw suikerspiegel een constante waarde behoudt. Hierdoor zult minder snel een hongergevoel krijgen.
Bovendien heeft dit ontbijt ook extra vetverbrandende eigenschappen door de toevoeging van l-carnitine en CLA. En er is geen Aspartaam toegevoegd als zoetstof!
N.B. Als laatste en niet geheel onbelangrijk Het TimFit Proteïnedieet is romig en heeft een heerlijk zachte vanille-, aarbei-, chocolade- of banaan-smaak.
Goedgekeurd:TimFit Proteïne dieet is genotificeerd (onder nummer NUT/AS 1850/1/2/4/8) door de federale overheidsdienst volksgezondheid, veiligheid van de voedselketen en leefmilieu.
EU verordening Nr. 432/2012 m.b.t. een maaltijdvervangend product voor gewichtsbeheersing:
• De vervanging van twee dagelijkse maaltijden van een energiebeperkt dieet door een maaltijdvervangend product draagt bij tot gewichtsverlies.
• De vervanging van één dagelijkse maaltijd van een energiebeperkt dieet door een maaltijdvervangend product draagt bij tot het behoud van het gewicht na gewichtsverlies.
Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk.